Menu Close

Trevlig Dag

Idag hade jag en trevlig och rolig dag så måste jag skriva något på min hemsida.

Jag hade lunch med Maries foräldrar som kommer till Sverige igen från Frankrike. Jag var glad att de ser yngre ut och pratade bättre engelska än förra år. Det var roligt att prata med dem men jag måste använda Google Översättare att hjälpa mig för vi kunde inte förstå varandra ibland.  Jag måste översätta några ord som jag ville säga från engelska till franska. De gav mig en låda choklad som en present. De var lyckliga. Jag hoppas att jag ska träffa dem igen nästa år.

dentifrice
tandkräm

Efter lunch insåg jag att jag behövde en tandkräm. Jag gick till ICA men jag kunde inte hitta tandkrämer. Jag visste inte hur säger man tandkräm på svenska. Jag bestämde mig att använda Google Översättare som vanligt. Jag insåg inte att Översättaren var mellan engelska och franska fortfarande. Så frågade jag killen på ICA som:

“Ursäkta mig, finns det dentifrice här?”
“Förlåt…….men vad är det?”

Han såg förvirrad ut. Men det var lite konstigt.

“Vi använder det när vi tvätta vår tander.”
“OKej…..hmm…..#¥%¥%……¥……%¥……”

Tydligen förstod han inte. Jag tänkte att kanske min svenska är skit. Så sa jag på engelska:

“Jag tror att säger man det ‘toothpaste’ på engelska.”
“Jaha, okej….Nu vet jag att vad du hittar!”

Han sa det på engelska också. Senare när jag hittade sanningen kände jag mig så dumt. Jag var glad att killen inte  sa det.

dream-to-be-richDärefter kom min kompis Yixing att spela gitarr tillsammans med mig. Han spelar jättebra. Han gav mig några noter och en pick. Jag var så lycklig att jag har en pick äntligen!

Ikvällen var jag på Flogstavägen med Gong och Xin. Vi diskuterade om hur vi skulle göra en webbplats av en resebyrå. Vi kände oss att vi skulle bli rika med det. Egentligen? Nej! Vi ska bara bli rika i våra drömmar.

Leave a Reply