Menu Close

Råd till min vän

Hej!

Jag är glad att du och din familj ska åka på semester. Jag hoppas att ni ska ha en bra tid!

Det ska bli kul om ni åker till Peking som är huvudstaden av mitt hemland. Jag bodde och studerade där i fyra år innan jag kom till Sverige. Peking är en stor stad som skiljer sig från denna städer i Sverige mycket, men jag tror att det finns många saker att göra där. Den är staden som representerar hela kina bäst.

Peking är berömd för den lång historien. Det finns många intressanta platser att se. Till exempel, kinesiska muren, förbjudna staden och himmelens tempel. Jag tycker om kinesiska muren mest. Den uppfördes huvudsakligen för att skydda kineserna från nordliga nomadiska folkslag tidigare. Nu är den bara för turism men den ser underbart ut. Om åka till Kina, man måste besöka kinesiska muren eftersom den är en viktig symbol av vårt land. Förresten, Peking har mat från olika provinser. Du kan prova alla om du vill. Du ska få se att den riktig kinesiska maten är inte som maten på kinesiska restaurangerna i Sverige. Men jag hoppas att du inte kommer att bli tjock på den. Du ska också träffa många vänliga personer som vill hjälpa dig om du inte förstår kinesiska tecken.

Jag minns att du är intresserad av Kina så jag tycker att det är ett bra val att resa där för semestern. Nu är biljetten inte så dyr. Det tar bara nio timmar att åka från Stockholm till Peking. Berätta mig mer efter du kommer tillbaka från semestern. Men ha det bra och vi hörs.

Hälsningar,

Yan

Leave a Reply